Dekbedovertrek kopen bij Pillowsonline.nl
Op Pillowsonline.nl kun je een grote collectie dekbedovertrekken online kopen van verschillende top merken met de meest prachtige dessins. 2 maal per jaar komen er nieuwe collecties binnen van bijna alle merken.
Dekbedovertrekken van verschillende materialen
Het materiaal een dekbedovertrek is een belangrijke factor als het gaat om en goede nachtrust. In de wintermaanden wil je het graag lekker warm hebben in je bed, maar in de zomer heb je liever een dekbedovertrek die goed ventileert zodat je niet badend in het zweet wakker wordt. Daarom vind je in de webshop dekbedovertrekken van verschillende materialen, allemaal met hun eigen specifieke eigenschappen. Je kunt kiezen uit de volgende materialen kiezen bij aanschaf van een dekbedovertrek bij Pillowsonline: katoen, katoensatijn, perkal,flanel, zijde, tencel en wol.
Overtrekken van flanel tot aan zijde
Voor iedere slaper is er een geschikt materiaal dekbedovertrek. Zo is een flanellen dekbedovertrek voor de slaper die het snel koud heeft. Voor diegene die het snel warm heeft, is een katoen satijnen overtrek een zijde overtrek of een tencel dekbedovertrek geschikt door de vocht absorberende en ventilerende eigenschappen van het materiaal. Vooral zijde en tencel voelen koel aan op de huid.
Welk materiaal dekbedovertrek is geschikt voor mij?
In de zomer kun je er voor kiezen om een zijde, tencel of katoensatijnen dekbedovertrek te gebruiken. Deze materialen zijn zeer luchtig en zorgen ervoor dat ’s nachts het vocht dat je verliest, goed wordt opgenomen en vervolgens door een goede ventilatie ook weer uit je overtrek kan verdwijnen. Iedere materiaalsoort heeft zo haar eigen specifieke kenmerken. Zo voelt een katoen satijn, tencel of zijde dekbedovertrek heerlijk zacht aan op de huid aan en kan katoen flanel ( ook wel winterkatoen genoemd) zich perfect aanpassen aan je lichaamstemperatuur maar is door de dikte van het doek wel isolerender en houdt de warmte meer bij je .
Welke maten dekbedovertrekken zijn er?
Op Pillowsonline kun je kiezen uit verschillende formaten overtrekken voor een dekbed of dekbedovertrek. De maatvoering 200/220 geeft aan dat het overtrek geschikt is voor zowel een dekbed van 200 cm als een dekbed van 220 cm lang er zit daarnaast nog een langere instopstrook aan...
- Eenpersoons dekbedovertrek: 140 x 200/220 passend bij een eenpersoons bed tot 100 cm breed
- Tweepersoons dekbedovertrek: 200 x 200/220 passend bij een 120 of 140 breed bed
- Lits Jumeaux dekbedovertrek: 240 x 200/220 passend bij een 160 of 180 cm breed bed
- Lits Jumeaux XL dekbedovertrek: 260 x 200/220 passend bij een
200 of 210 breed bed
Afwijkende maten kunnen ook gemaakt worden – wil je breder dan 260 – neem dan even contact met ons op.> info@pillowsonline.nl
Dekbedovertrek met instopstrook
Standaard zijn de dekbedovertrekken geschikt voor dekbedden met een lengte van 200 en 220cm. De zijnaden zijn dan ook in bijna alle gevallen doorgestikt tot 220cm. Alle dekbedovertrekken op Pillowsonline.nl zijn voorzien van een dubbel doorlopende instopstrook.
De lengtes van de instopstrook verschillen per dekbedovertrek van ca 20cm tot en met ca 60cm. Wanneer je een extra lang bed hebt, is het vaak erg prettig wanneer je een langere instopstrook hebt.
Overtrekken van de beste merken
Wij verkopen dekbedovertrekken van een breed scala aan A-merken. Deze merken staan bekend om hun luxe en de hoogwaardige kwaliteit. A-merken zoals Lysdrap, Dommelin, Kayori, Beddinghouse, Silvana,Vandyck, Emperior Silk, Snurk, Heckett lane & Yellow. Deze leveranciers waarborgen de kwaliteit van de doeken van de overtrekken en blijven langer mooi.Daarnaast staat duurzaamheid ook hoog in het vaandel. Gots en BCI zijn de labels die waarborgen dat er aandacht wordt gegeven in het productieproces om dit schoner te laten verlopen met minder impact voor de natuur en een beter loon voor de mensen die het maken. Deze merken kiezen er ook steeds meer voor om de overtrekken binnen Europa te produceren.
Dekbedovertrek wassen
Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van jouw nieuwe dekbedovertrek. Het is daarom belangrijk om je dekbedovertrek te wassen volgens de wasvoorschriften op het waslabel. Dit verschilt per type stof en soms is er een speciaal wasmiddel voor nodig ( denk aan zijde of wolwasmiddel) . Wanneer je het dekbedovertrek hebt gewassen dan is het van belang om het dekbedovertrek direct uit de machine te halen en uit te hangen. Indien dit advies niet wordt nageleefd kunnen er alsnog kreukels in de stof ontstaan. Probeer wekelijks een fris bed op te maken dat bevordert je gezondheid.
Online je dekbedovertrek bestellen?
Een dekbedovertrek bestel je gemakkelijk online op
Pillowsonline.nl. De producten in onze webshop zijn eenvoudig
online te bestellen en daarnaast zorgen wij voor een snelle
levering ( maatwerk uitgezonderd)
Veelgestelde vragen
Welke maat dekbedovertrek heb ik nodig?
De maat van je dekbedovertrek is afhankelijk van de maat van je bed en huidige dekbed. Wanneer je twijfelt, kun je het beste je dekbed even nameten of ons bellen of een mailtje sturen.
Hoe was je een dekbedovertrek?
Wanneer je een nieuw dekbedovertrek hebt besteld, wil je er natuurlijk ook zo lang mogelijk van genieten. Volg dan ook altijd de instructies op het waslabel, maar start met een kort wasprogramma op lage temperatuur voordat je de overtrekken in gebruik neemt.
Hoeveel dekbedovertrekken heb je nodig?
Het is makkelijk om in ieder geval 2 dekbedovertreksets te hebben. Op deze manier kan het ene dekbedovertrek in de was, en kun je je dekbed direct weer voorzien van een andere uit de kast.
Daarnaast kan het zijn dat je graag per seizoen een ander materiaal dekbedovertrek wilt kiezen. Warme en zachte flanel in de winter, en een koelere katoensatijnen, zijde of tencel dekbedovertrekken in de zomer.
Welk materiaal dekbedovertrek?
De keuze voor het materiaal van je dekbedovertrek heeft veel te maken met je persoonlijke voorkeuren. Kies het liefst voor natuurlijke materialen, deze zijn vocht en warmte regulerend. Flanel isoleert en houdt de warmte bij je, katoensatijn, zijde en tencel zijn hele gladde zachte koele stofsoorten voor als je wat warmbloediger bent.